ARALIKLI AÇLIĞI (SU ORUCU, İNTERMİTAN , FASILALI AÇLIK ) UYGULAYANLAR DAYANIŞMASI

ARALIKLI AÇLIĞI (SU ORUCU, İNTERMİTAN , FASILALI AÇLIK ) UYGULAYANLAR DAYANIŞMASI
KİMLER VAR GÖRELİM
Haftada bir gün :
Oruca başlama saati :Pazar saat 17.00-20.00
Oruca bozma saati: Salı sabahı 08.00-11.00 
Herkes yorumunu paylaşabilir.Yaşadığınız deneyimler, arkadaşlarınıza yol gösterebilir.(Mümkün oldukça tek başlık altında yanıtlar verelim. Arkadaşınıza yanıt vermeniz gerektiğinde onun” yanıtlar “ kısmını tıklayınız.)
Aralıklı açlığı (36 saat) uygulayanlar ya da uygulamaya başlayacaklar yorumlara isimlerini yazabilirler.
Oruç boyunca, su istenildiği kadar içilecek.Şekersiz olmak kaydıyla bitki çayı, şalgam suyu, mineralli su ve de tuzlu (kaya) su, özellikle içilecek.Terle su atma durumuna göre, silme 1-3 çay kaşığı kaya tuzunu su ile karıştırıp içilmesi, sağlık açısından önemlidir. Bu oruç 36-40 saat sürmelidir. 
Bu orucu tutmadan önce fasılalı açlığın 15 saat olanını (iki öğün ) uyguluyor olmak gerekir.Yani akşam oruç başlama saati 17.00-20.00 - Bitiş tarihi 08.00-11.00 olmalıdır. 
Açlık insülin değeri 6.5 un üzerinde olanların uygulamasında sakınca olabiir. Önce açlık insülin değerini 6 nın altına düşürmesi gerekmektedir. Bunun içinde Taş Devri Akıllı Beslenme veya benzeri bir beslenmeye geçmesi gerekir. Ayrıca aralıklı açlığı tutmaya engel ,rahatsızlığı olanların doktoruna danışmadan tutmamaları gerekir.
Aralıklı açlığı yeni uygulayanlar, açlık hissettiklerinde bol su içtiklerinde tokluk hissedeceklerdir. Dayanamama durumlarında bir kereye mahsus avakado-salatalık-limon kabuğu tüketebilirler.
“Modern tıbbın kurucusu olan Hipokrat ‘Yiyeceklerimiz ilaçlarımız, ilaçlarımız yiyeceklerimiz olsun’ demiş, ama peşine şu cümleyi de eklemiş ‘ Eğer hasta iken yersek yediklerimiz hastalığımızı da besler’. 
Yine eski hekimlerden Plutarch ‘İlaç kullanacağınıza bir gün aç kalın’ demiş. 
Gerçekten de son yıllarda yapılan araştırmalar zaman zaman sadece su içerek aç kalmanın – ki buna fasılalı (intermitan) açlık ya da ‘su orucu’ diyoruz- kanser, şişmanlık ve diyabet dahil birçok kronik hastalığın korunma ve tedavisinde etkin bir yöntem olabileceğini göstermektedir. Fasılalı (intermitan) açlığın ayrıca egzersizlere karşı toleransımızı artırdığı ve yaşlanmayı da geciktirdiğine dair güçlü kanıtlar vardır.”
“Vücudumuz eğer doğal olarak beslenirsek enerji kaynağı olarak hem glikojeni hem de yağları kullanacak kapasitededir. Önce glikojen depolarını, daha sonra da yağ deposunu kullanırız. Glikojen depolarını şişman zayıf herkes rahatlıkla kullanır. Ama yağ deposunu kullanmak için, yağı yakan enzimlerin aktif olması gerekir. Metabolik sendromu olan kişiler insülinleri yüksek olduğu için yağ depolayan enzimleri aktiftir ama yağı yakan enzimleri tembeldir ve kısa sürede enerji yetersizliğine girerler.”
Detayları merak edenler aşağıdaki linki tıklayabilir.
GÜNDE KAÇ ÖĞÜN YEMELİYİZ ? i incelemek için aşağıdaki linki tıklayınız.Prf.Dr.Ahmet Aydın çok güzel aydınlatıcı makalesi.
AÇLIĞIN BEYİN ÜZERİNDEKİ OLUMLU ETKİLERİ ni incelemek için aşağıdaki linki tıklayınız.
https://www.facebook.com/groups/1432253813659587/
YENİ BEYİN HÜCRELERİ ÜRETEBİLİRSİNİZ
Kalori kısıtlamasına gidilerek , yürüyüş ve koşuyla yeni beyin hücreleri üretebilirsiniz. Tüm detayı aşağıdaki linki tıklıyarak 7-8 konu aşağıda bulabilirsiniz.
ÜÇ GÜNLÜK AÇLIK DİYETİ
TAŞ DEVRİ AKILLI BESLENME de sağlığınızla ilgili bir çok konuyu bulabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/1432253813659587/
ALİ ÇERÇEL

Yorumlar

Yorum Gönder