KEMİK SUYUNUN YARARLARI VE HAZIRLANMASI

KEMİK SUYUNUN YARARLARI VE HAZIRLANMASI 
1-Bağırsak geçirgenliğini azaltır.
(Kemik suyundaki jelatin sızıntılı bağırsağı iyileştirir.Sindirim sistemi mukazasına ve besinlerin sindirilmesine yardımcı olur.Yeterince parçalanmamış proteinlerin kana geçmesini engellemiş olur )
2-Kemik oluşumu, büyümesi ve tamiratını destekler.
(İçeriğindeki kalsiyum,mağnezyum ve fosfor ile)
3-Enflamasyonlarla savaşır.
(İçeriğindeki anti enflamatuar amino asitler,glisin ve proline çok yüksektir.)
4-Grip ve benzeri soğuk algınlığı enfeksiyonlarıyla savaşır.
5-Eklem ağrısı ve iltihabı(enflamatuarı ) önler.
(İçeriğindeki glukozamin,kollajen dokuların artmasını büyümesini teşvik eder.)
6-Cilt, saç ve tırnak sağlığını da mükemmelleştirir.
(Kemik suyu içerisindeki kollajen ve jelatin saç büyümesini destekler. Saç tellerini ve deriyi canlandırır.)
7-Ucuza mal olur.
(Kilosu 4 tl. hatta kasabınızdan ücretsiz alabilirsiniz) 
8-Mineral takviyesi almaktan daha doğal,etkin ve ucuzdur.
9-Uykuyu düzene sokar ve zihni sakinleştirir.
(Kemik suyu içerisinde bulunan bir amino asit olan glisin sayesinde yapar.)
10-Kolay hazırlanır ve yemeklere lezzet verir. 

KEMİK SUYUNUN HAZIRLANMASI
1- 5 lt lik düdüklü tencereye ,1.5 kg oğlak yada kuzu kemiği ve 4 litre su konulur.
2- İstenirse 500 gr ette ilave edilebilir.
3- Kaynamaya başlayınca, kef dediğimiz su yüzeyindeki pıhtılar, kevgirle itinayla temizlenir. Daha iyi bir yöntem 1-2 dk. kaynadıktan sonra bu suyu dökerek ve bir kaç kez soğuk suyla yıkayarak giderebilirsiniz.
Bu işlemi yapmazsanız, kemik suyunun tadı ve kokusu ağır olabilir. (kemik üzerindeki kanların sıcakla suya geçmesi ve pıhtılaşması sonucu oluşur.)
Temizleme işlemi yaptığınız kemik sularıyla yapılan çorbaları, çocuklarınız büyük bir zevkle içecektir.
4- Hoş kokulu olması ve de ağır kokusunu alması için içerisine kereviz sapından iki dal yada yumrusundan ufak bir parça konulur.Defne yapraklarından da 4-8 adt. ilave yapabilirsiniz.
5- ½ çay bardağı elma sirkesi ilave edilir. (Kemiğin daha kolay çözünüp,minerallerinin çıkması için) 
6-Düdüklü subabı kalkmaya başlayınca küçük ocağa alınır ve altı en düşüğü getirilir.Yaklaşık 4 saat yayaş yavaş kaynatılır.Köylerde odun ateşinde ya da evlerde açık tencerede yine kısık ateşte pişirme süresi 10-15 saattir. Açık tencerede kaynatma daha sağlıklıdır.
7-Sonrasında soğumaya bırakılır.Ve içerisine 1 çay kaşığı kaya tuzu karıştırılır.Et koyduysanız onlar seçilir ve ayrılır. Süzgeçle süzerek kemikleri köpeklere vermek üzere kaldırılır..
8-Kemik suyunu buzdolabına koyunuz yada içinden bir kısmını hemen kullanmaya başlıyabilirsiniz.6-12 saat sonra katılaşacaktır.Dolaptan çıkarıp, öğün miktarına göre poşetlere doldurup derin dondurucuda saklayınız.Yemek yapacağınızda poşetleri çıkarıp yemeklerin içerisine koyunuz.
9-Kemikleri isterseniz ikinci ,hatta üçüncü kez kaynatma işlemi yapabilirsiniz.Jelatinde biraz azalma olsa da mineral bakımından aynı zenginliğini koruyucaktır.Her işlemde kereviz sapı,defne yaprağı,elma sirkesi ilavesini unutmayınız. 
Sebze yemeklerinin hepsine,tüm çorbalarınıza ve de pilavınıza rahatlıkla karıştırabilirsiniz.Yada özel çorbasını yapabilirsiniz. Yemeğin su isteme oranına ve kişi sayısına göre 2-8 çorba kaşığı kemik suyu ilavesi katabilirsiniz. Hatta çorbalarınızı saf kemik suyu ile yapabilirsiniz.
Yemekleriniz hem çok sağlıklı hem de her zamankinden daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. 

Yorumlar