LİMONUN OBEZİTEYLE MÜCADELESİ NASIL OLUR ?

LİMONUN OBEZİTEYLE MÜCADELESİ NASIL OLUR ? 
1-Pektin sindirim kanalında bir jel oluşturur.Bu jel, trigliserid yağları temizler ve emilimlerini azaltır.Tokluğu da arttırmış olur.
2-Pektin ve limon asitleri glisemik içeriği yüksek bir öğünden sonra belirli ölçülerde şekerin emilimini azaltır. Böylece kan şekerinin ani yükselişi ve sonra ani düşüşünü engellemiş olur. Aşırı yemek yemeyi engellemiş olur.
3-Yeterli C vitaminine sahip olanlar, olmayanlara göre egzersiz sırasında %30 daha fazla yağ yakarlar. 
4-Mide asit azlığı bazı kişilerde ve her 60 yaşını geçenlerin %50 sinde vardır.Kimilerinde asit giderici ilaçların yoğun kullanımından kaynaklanmaktadır.Bunun sonucunda pek çok besin maddesinin zayıf emilimine yol açar.Bu durumda aşırı yemeyi tetikler.Bu yüzden limon veelma sirkesi tokluk verir.
5-Yemeklerde limon ve sirke tüketmek calsiyum,demir gibi minerallerin emilimini arttırır.(Aşırı sirke tüketmek vücuttan mağnezyumun yıkanmasına neden olabilir.) Proteinlerin sindirimini hızlandırarak,bundan enerji üretilmesine sağlar.
6-Tamamen tuzsuz beslenenlerde midelerinde yeterince asit oluşamayacağı için de kilo vermeleri zorlaşır.Tuz mide asidi yapımında kullanlmaktadır.(Kaya tuzu kullanılmalıdır)
7-Bakterisi,enfeksiyonun, iltihaplanmanın, mide ülserinin, gastritin ve kanserin en büyük nedeni helikobakteri piloridir. Fazla asidin ülser yaptığı yanlış bir kanıdır.Mide asit azlığı bu bakterinin gelişimi için uygun ortamdır.
8- İdrarın normal asid- alkali dengesi 4.5-9 arasında değişir. İdeali 5.8-6.8 arasındadır.Asidik bünyeler kilo vermede zorlanır.Çünkü yağ dokusu içerisinde kalan toksitler ,bünyeye zarar vermemek için açığa çıkmamaya çalışır.Bunun için vücudun hafif alkali olması gerekir.
9-Mide yanmasına karşı, bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı limon suyu koyarak içiniz.
10-Sirke tokluğu arttırır.Kalori yakılmasına yardımcı olur. Bir bardak suya bir çorba kaşığı elma sirkesi koyarakta içilebilir.
Taş Devri Akıllı Beslenme
Ali Çerçel
Kaynak:Dr.Penny S.

Yorumlar