SU İÇME KURALI (SAĞLIKLI KALMAK VE YAŞLANMAYI YAVAŞLATMAK İÇİN)

SU İÇME KURALI
Alkali Kalabilmek İçin Karbonatlı ve Limonlu Su İçme Kuralı
-Serbest radikal dediğimiz (elektronu eksik,protonu fazla) asidik gıdalar, eksik olan elektronunu tamamlamak için bulduğu her yere saldırır. Hücrelerimizin gün içerisinde sürekli maruz kaldığı bu oksitleyici faktörlere karşı yeterli miktarda antioksidanları almamaları, hücre zarlarımıza zarar verir. Su içme kuralına dikkat ederek, bir yandan vücudumuzun paslanmasını, yıpranmasını azaltırken ; diğer yandan besinlerimizden maksimum faydayı sağlamış olacağız.
İnternette çoğu site veya gruplarda, kişileri yanlış yönlendirerek, özellikle yemekte bile karbonatlı su içirerek, mide bağırsak hastalıkları ve de özbağışıklık (otoimmün) hastalıklarına yol açmaktadırlar. Bunu engellemek adına doğru su içme kuralını yayınlamayı borç bildim.
Karbonatın abartılı mucizeymiş gibi anlatımlara da inanmayınız. Mucize, güzelliklerin , yararlı uygulamaların toplamındadır. İvedilikle paylaşmanızı rica ederim. 
(Ayrıntılı Bilgi Taş Devri Akıllı Beslenme de https://www.facebook.com/groups/1432253813659587/permalink/1691435757741390/ )
KARBONATIN DOZU NE OLMALI : 
Günlük tüketim silme 1.5 - 2 çay kaşığını (1.5 - 2 gr.) geçmemeli .Karbonat denilen kimyasalın iki çeşidi vardır:
1- Yemeklik olan karbonatın adı, sodyumbikarbonattır . Su ile karıştırıp içilen ya da gıdada kabartma tozu olarak kullanılnan karbonattır. 
2- Sodyumkarbonat denilen bir karbonatta vardır. Buna soda da denir.Temizlikte kullanılır.Bunun gıdada kullanılması sakınca yaratabilir.
İki şekilde tüketilmeli:
1-Günde toplam 3 bardak su ile ve her bardağa silme ½ çay kaşığı sodyumbikarbonat koyarak mümkünse biraz sıcak su ile karıştırılmalı. Üstünü su ilave edilerek 2-3 dakika sonra içilmeli.
2-Bir litre suya, silme ½ çay kaşığı yemeklik karbonat koyarak karıştırılmalı. Gün boyu, bu suyu önerdiğim saatlerde içmeli.Toplam bu şekilde 3 litre kadar tüketebilirsiniz.
3-Sodyum alması sakıncalı olanlar eczaneden ph alkali sıvılardan kullanabilir..Bir bardak suya 3 damla damlatılır ve günde en fazla 5 bardak tüketilmeli)
-İngiliz Karbonatı Daha mı Kaliteli?
Kesinlikle hayır.Türk soda sanayi Avrupanın soda gereksinmesinin büyük miktarını karşılamaktadır.Çok ucuz (kilosu 4-6 tl.)ürün olmasından dolayıda hileli olma ihtimali düşüktür.Yide de güvenilir yerden alınız.
LİMONLU SU NASIL HAZIRLANMALI :
Bir bardak suya ,1/3 yada ½ limon suyunu (büyüklüğüne göre) sıkarak karıştırıp içilir. Su içme işlemi her zaman oturarak yapılır.Ayakta içilen suların onikiparmak bağırsağına düşme ihtimali yüksektir.Midede beklemiyeceği için mikroplarından arınmamış olacaktır. 
-Küçük çapta da olsa limonlu su, aterosklerolit plakların yapıtaşını (sadece kalsiyum içermez) dağıtarak damarların açılmasını sağlar .Bu gerçek gizlensede günün birinde tekrar ortaya çıkacaktır.
Limon suyunun faydalarını öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız.
İÇME SUYU NASIL OLMALI ?
İçeceğiniz suyun ph değeri 7.3-8.5 arasında, sertliği 5-10 Fr arasında olmalıdır. 
Klorsuz olmalı.Klorlanmış şehir suları 1 saat havalandırılıp içilmelidir.
Suyun ısısı soğuk olmamalı ,oda ısısında ya da hafif ılık olması en doğru içme şeklidir. (Soğuk içilen sular, vücud ısısına gelene kadar midede gerekenden fazla beklemek zorundadır)
İçtiğiniz su canlı olmalı.Günlerce durağan beklememiş olmalı.Eğer öyle ise hareket ettirdikten (karıştırdıktan ) sonra tüketilmeli.
Bir çok ilde şehir şebekesi suları temiz ve daha sağlıklıdır.Damacanadan (altında üçgen içerisinde 7 yazar), petlerden (bunların altında 1 yazar) kesinlikle su içilmemeli. Çok zorda kalırsanız damacana yerine petleri seçebilirsiniz. Petlerin dolum tarihi yeni ve güneş ya da sıcakta beklemediğine inanıyorsanız , içmek zorunda kalırsanız tüketiniz. Yine de bunları tercih etmemek daha sağlıklıdır. Meme, prostat, mesane, bağırsak kanserinin artmasının nedeni boşuna değil. Böyle bir durumu tercih etmeyiniz.
Şehir şebekesi temiz değilse cam damacana yada cam şişe sularını tercih etmelisiniz.
Şehir şebekesi temiz olupta apartmanızda arıtıcı varsa, su minarellerinden arınmış olabilir. Bunu göz önüne alarak bir litre suya silme 1/2 çay kaşığı gerçek kaya tuzu ya da yemeğe karıştırabilirsiniz .Ve de günlük 1-2 şişe maden suyu içmelisiniz.
HANGİ MADEN SUYUNU İÇELİM ?
Sodyumu, alüminyumu,amonyağı,nitriti en az, Mğ, Ca, K gibi mineralleri diğerlerinden fazla olanlar tercih edilmeli.Dogal olmayan maden suyu tercih edilmemeli.Mümkünse bardağa dökerek içmeli ki, karbondioksit gazı azılsın.(Bir maden suyu markası diğerlerinden 10 kat sodyum içerir bu tipleri tüketmemelisiniz)

UYGULAMA NASIL OLMALI :
-Sabah uyanır uyanmaz bir büyük su bardağına silme 1/2 çay kaşığı karbonat
-Aralarda büyük su bardağın içerisine ½ limon suyu sıkarak içilmeli.
-ilk öğünden 30 dk. önce limonlu su,
-İlk öğünden 2 saat sonra limonlu su, 
-Daha sonra karbonatlı su bir bardak,
-Aralarda limonlu su
-Akşam yemeğinden 30 dk. önce limonlu su (yemekte bol limonlu ve elma sirkeli salata,),
-Yemekten 2 saat sonra tekrar limonlu su,
-Karbonatlı su bir bardak,
-Zaman yeterse limonlu suya devam edilecek,
-Yatmadan önce son su: bir bardak suya 1-2 çorba kaşığı elma sirkesi karıştırıp içiniz.
-Diğer aralarda sadece limonlu su ve bir kez de limonlu maden suyu içmelisiniz.
Not: 60 yaşından sonra mide asit salgısı azalmaktadır. Mide asit azlığından sindirim problemi çekenler ve diyabetliler (Yemekten 30 dk. önceki limonlu suyuna silme 1/4 çay kaşığı kaya tuzu ilave etmeleri halinde asit salgısında artış olabilir.) yemektede, suyunu biraz azaltarak limonlu su içebilirler. 
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR :
- Limonlu su ile karbonat kesinlikle karıştırılmayacak. Birbirini nötürler, hiçbir faydası olmaz. 
- Midenizde yanma olursa neden olduğunu tespit edip, onu içmeyiniz.
- 45 yaşın altında ki insanların sadece limonlu su tüketmeleri yeterli. Önemli olan dokularınızın alkali kalabilmesi ve midenizin asidik olabilmesi.
- Genç ve çocukların organları çok iyi çalıştığı için, vücutları kolay kolay asidik olmaz. Metabolizmaları, asidik ortamı alkali yapacağım diye fazla zorlanmaz.Yiyeceklerine dikkat edip, asitli içecekleri içmediklerinde sorun yaşamayacaklardır.Gerekirse limonlu su içmeliler.
- Yüksek tansiyon hastaları ve kortizon kullananlar, karbonatlı su içmemeleri gerekir.Vücudu sodyum yüklemesine bağlı, ödem oluşturma yatkınlığı olanlarda kalp yetmezliğine neden olabilir.Bu tip kişiler sodyum içeriği daha düşük ya da içermeyen Ph sıvılar kullanmalılar.
- Böbrek yetmezliği olanların karbonatın sıvısını da tozunu da kullanmamalı.Hastalığı olanlar ya da tedavi alanlar doktorunuza danışıp kullanınız. Karbonatı doktorunuza sormadan kullanmayınız.
- Kanımızın PH değeri 7.35 - 7.45 arasında sabittir. Her ne pahasına olursa olsun metabolizmamız bunu dengelemek için uğraşır.
-İdrar Ph ınızın 5-5.5 düşerse vücudunuz asidik demektir. Böbreğiniz, akciğeriniz eskisi gibi çalışmıyor demektir. Ya da aşırı asidik besleniyorsunuzdur. Böbrekler bunu dengelemek için, çaresiz kaldığında kemikteki kalsiyumu kullanarak asitleri nötralize ederler. Kemik erimesini başlatmış olur.
-Bazen vücudumuzdaki asidik besinler kan damarındaki elektronu alarak kendisini nötürler. Bunun tekrarları sonucu damar sertliğini başlatır. 
7.7 - 8 çıkmasıda sağlıklı değildir. Fazla alkali besin yada destek alıyorsunuz demektir. Metebolizmamız bunu dengelemek ,düşürmek için de gerekenden fazla çalışacaktır. İdeal Ph ölçüsü 5.8 - 7 arasıdır. Sürekli idrar ph 7.5 - 8 çıkanlarda idrar yolları enfeksiyonu gözükme sıklığı arttığı gibi, tedaviside zorlaşmaktadır.
Kanser atlatan kişilerin idrar Ph değeri 7.4 - 8 arasında olmalıdır. 
İDRAR PH IMIN YÜKSELDİĞİNİ NASIL ANLAYABİLİRİM ?
1- Yukarıdaki ph kağıdıyla ölçebilirsiniz.İçerisinden 1 adt çubuk çıkararak plastik bardaktaki günün ilk idrarına daldırırsınız. 30 sn içinde tuttuktan sonra dışarıya çıkarıp 1-2 dakika daha bekletmelisiniz. Skaladaki renklerin yanına tutarak hangisiyle renk uyumu sağlarsa onun gösterdiği rakam sizin idrar ph nız olmaktadır.
Aynı zamanda bu çubuğa sabah hiç bir şey yemeden ve içmeden tükürerek ve de 1-2 dakika bekledikten sonra aynı şekilde renk uyumunun gösterdiği rakam , sizin vücut PH nızı gösterir. Vücut PH ınız 7.5 iken idrar Ph ınızın 6.5 çıkması normaldir.
2- Sabahleyin uyanınca ilk yaptığınız İdrarın renginin açık sarı ve kokusuz olması alkali olduğunu gösterir. Koyu renkli ve kokulu ise asidiktir.
3-Hafif terleyince koltuk altında pis koku varsa, (bir gün önce fazla sarımsak yememiş olmanız durumunda geçerlidir. Gün aşırı duş alma baz alınmıştır. ) vücudunuz asidiktir. Pis koku oluşmuyorsa vücudunuz alkali demektir.
Hatta 2-5 gün arasında hiç duş almamış bir insan eğer vücudu yeterince alkali ve de gerekli kadar limonlu su veya karbonatlı su içiyorsa vücudu kokmayacaktır. (süresi kişiden kişeye ve sıcaklığa göre değişiklik gösterecektir.)
Bu sayede kötü kokmamak için parfüm ya da deodorat gibi kimyasalları kullanmanıza gerek kalmayacaktır.
Bu yöntemin kuralını herkes kendine göre belirlemeli. 
Not:Gençlerimizin veya her kim olursa olsun limonlu su içmeleri, onların daha yavaş yaşlanmasına (paslanması) neden olacaktır.
TAŞ DEVRİ AKILLI BESLENME
Ali Çerçel

Yorumlar