KEMOTERAPİ ÇAYI

KEMOTERAPİ ÇAYI

30.10.2016
Kemoterapinin zararlarını azaltacak çay tarifi: 
-5 ince dilim taze zencefil
-3 çubuk tarçın
-10 adt tane karanfil
500 ml su. 


Yapılışı:tarçın ve zecefili porselen yada ısıya dayanıklı cam demliğe koyunuz. Üzerine 500ml kaynar su dökünüz.Sonra altı kısık kaynayan bir su kabının içerisine demliği yerleştirin.5-10 dk bu şekilde demlendikten sonra içerisine karanfilleri atınız.10 dk daha demleyiniz.
Bu çayı kanser hastası olmayanlarda içebilir,kemoterapi almayan kanser hastaları da.
Tarçın ve karanfildeki öjenol, kemoterapi ilaçlarının etkilerini güçlendirir,yan etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
Tarçın:Kemoterapi alan hastalarda görülen kan şekeri dengesizlikleri için de önemli destektir.
Zencefil:Kemoterapi alırken ve sonrası görülen en sık yan etki bulantı ve kusmaya iyi gelebilir. 
Uzm.Dr.Elif Güveloğlunun Kanser İyileşir kitabından alıntıdır.
Yayıncının notu:Her ne kadar bu konuda uzman doktorun bir önerisi olsada;genelde Tıbbi Onkologlar kemoterapi esnasında herhangi bir bitki çayını önermezler.Bu yüzden uygulamak isteyenler mutlaka kendi doktoruna danışmalıdır.

Yorumlar